Bemutatkozó

Tisztelt Látogató!

A Lyme Betegekért és Magyar Emberekért Családokért Alapítvány (LBMECSA) azért kelt életre, mert a statisztikai adatok szerint és a saját megélt tapasztalataink alapján nagyon sok szegény ember és család él Magyarországon. Ebben a helyzetben élő emberekkel és családokkal szinte nap, mint nap találkozunk akár az utcán, médiákban, különböző hiteles cikkekben, és nem utolsó sorban hallhatjuk/olvashatjuk a sok helyen megjelenő személyes segélykiáltásukat, amik kitöltik a közösségi oldalakat.

Az Alapítvány célja az átlagos életszínvonal alatt élő, elesett magyar emberek és családok felkarolása, támogatása, segítése, összefogása.
További célunk a mindenkori anyagi lehetőségeinktől függően - a bajba jutott és rászoruló magyar emberek és családok, eseti és rendszeres támogatása elsősorban, de nem kizárólag adományokkal, (élelmiszerek, ruhaneműk, tisztálkodási- és tisztítószerek, gyógyszerek, egészségügyi felszerelések, tárgyi eszközök, berendezések, felszerelések, gyermekjátékok).
Nagyon örülünk, ha felajánlás érkezik határainkon belül, de az európai országokból, vagy más kontinensről érkező segítséget, adományt is nagyon fontosnak tartjuk.

A fentiek mellett az Alapítvány célként tűzi ki a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenység végzését, örömmel segít közelebb hozni a Magyarországon élő magyarokat a külföldön élő magyarokkal.
Fontos feladatunknak tartjuk a hasonló célú szervezetekkel, társadalmi csoportokkal való együttműködést, valamint más karitatív szervezetek, illetve az alapítvány céljainak megvalósításában közreműködő partnerek munkájának támogatását.

A fentiek révén egyúttal szintén cél a magyar emberek és családok integrációjának és reintegrációjának elősegítése, társadalmi esélyegyenlőségük előmozdítása, a családi környezet támogatása, a magyar emberek és családok életminőségének, lakókörnyezetének minőségi megóvása és javítása.
Tervezzük kulturális, művészeti, sport, kézműves, és szabadidős programok, táborok szervezését és megvalósítását.
               emmi color cmyk 6                emet logo szines jpeg