Bemutatkozó

Tisztelt Látogató!

A Lyme Betegekért és Magyar Emberekért Családokért Alapítvány (LBMECSA) azért kelt életre, mert a statisztikai adatok szerint és a saját megélt tapasztalataink alapján nagyon sok szegény ember és család él Magyarországon. Ebben a helyzetben élő emberekkel és családokkal szinte nap, mint nap találkozunk akár az utcán, médiákban, különböző hiteles cikkekben, és nem utolsó sorban hallhatjuk/olvashatjuk a sok helyen megjelenő személyes segélykiáltásukat, amik kitöltik a közösségi oldalakat.

Ezek a magyar emberek és családok amellett, hogy dolgoznak nagyon sokszor segítséget sem kapnak, tehát magukra hagyatva kell élniük.

Magyarországon vannak olyan egyedül élő emberek és családok, akik kiszorulnak a jogszabályi keretek közül, így Ők nem támogathatóak vagy nem jogosultak segítségre.

Az Alapítvány azoknak az embereknek és családoknak igyekszik támogató kezet nyújtani, akik a Magyar Államtól, Önkormányzatoktól valamint nagyobb Civil szervezetektől nem kaphatnak és számíthatnak segítségre.

Az Alapítvány célja az átlagos életszínvonal alatt élő, elesett magyar emberek és családok felkarolása, támogatása, segítése,
összefogása.

További célunk a mindenkori anyagi lehetőségeinktől függően - a bajba jutott és rászoruló magyar emberek és családok, eseti és rendszeres támogatása elsősorban, de nem kizárólag adományokkal, (élelmiszerek, ruhaneműk, tisztálkodási- és tisztítószerek, gyógyszerek, egészségügyi felszerelések, tárgyi eszközök, berendezések, felszerelések, gyermekjátékok).

Nagyon örülünk, ha felajánlás érkezik határainkon belül, de az Európai országokból, vagy más Kontinensről érkező segítséget, adományt is nagyon fontosnak tartjuk.

A fentiek mellett az Alapítvány célként tűzi ki a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenység végzését, örömmel segít közelebb hozni a Magyarországon élő magyarokat a külföldön élő magyarokkal.

Fontos feladatunknak tartjuk a hasonló célú szervezetekkel, társadalmi csoportokkal való együttműködést, valamint más karitatív
szervezetek, illetve az alapítvány céljainak megvalósításában közreműködő partnerek munkájának támogatását.

A fentiek révén egyúttal szintén cél a magyar emberek és családok integrációjának és reintegrációjának elősegítése, társadalmi esélyegyenlőségük előmozdítása, a családi környezet támogatása, a magyar emberek és családok életminőségének,
lakókörnyezetének minőségi megóvása és javítása.

Tervezzük kulturális, művészeti, sport, kézműves, és szabadidős programok, táborok szervezését és megvalósítását.
               emmi color cmyk 6                emet logo szines jpeg