Segítő beszélgetés Lyme betegséggel küzdő személyek és családtagjaik számára

A Lyme Betegekért és Magyar Emberekért Családokért Alapítványszeretné felhívni a figyelmet és ajánlja az alábbi 2019. augusztusától induló szolgáltatást a segítséget igénylő személyek számára!

Segítő beszélgetés Lyme betegséggel küzdő személyek és családtagjaik számára

  • Amennyiben úgy érzi, hogy lyme betegségével kapcsolatosan sok veszteség éri, amivel nap, mint nap meg kell küzdenie,
  • Amennyiben úgy érzi, hogy a betegség nem csak testileg, hanem lelkileg is megviseli,
  • Amennyiben úgy érzi, hogy már régóta nem tud hova fordulni betegségével, 

Most lehetősége nyílik skype-on keresztül történő segítő beszélgetésre olyan pszichológus szakemberrel, aki tisztában van a Lyme-kórral küzdő személyek lelki problémáival.

A beszélgetés célja, hogy a betegséghez kapcsolódó érzelmeiről, veszteségeiről őszintén és nyíltan beszélhessen.

A segítő beszélgetés alkalmával sor kerül a betegség kapcsán felmerülő lelki problémák feltárására, azonosítására, hogy a problémák megoldására irányuló segítéssel az érintett saját maga is képes legyen megküzdeni a betegség kapcsán felmerülő stresszel, a mindennapi szorongásokkal és érthetőbben tudja kommunikálni a közvetlen és a közvetett környezetében élők számára a betegségből adódó állapotát.

A segítő beszélgetéssel a beteg képes lesz menedzselni saját életét, azokra a dolgokra fókuszálni, amelyek előremozdítják betegségéből, és ezáltal visszailleszkedni a mindennapokba. Egyúttal számos teher kerül le a környezetében élők válláról is, hiszen a betegnek van hová fordulnia mindennapi problémájával.

A segítő beszélgetésre ugyanakkor nemcsak a betegeknek, hanem családtagjaiknak is lehetősége van, azért, hogy könnyebben érthessék magát a betegséget, a betegségből fakadó lelkiállapotot, ezáltal is hatékonyan segítve a beteget a mindennapokban.

A rendszeres segítő beszélgetés a gyógyszeres kezelés mellett pszichikai támogatás, mely elősegíti a lyme kórral való lelki megküzdést, ezáltal hozzájárul a beteg és a családtagok életének javításához.

A segítő beszélgetés nem terápia, ezért akár egy-egy alkalommal is várjuk jelentkezését, amennyiben úgy érzi, hogy szüksége van olyan támogatásra, amelyet a közvetlen környezetében nem ér el!

A segítő beszélgetés óradíja 5000Ft.

A segítő beszélgetés formája: skype-on keresztül

További információt kérni, érdeklődni és jelentkezni az alábbi e-mail címen lehet: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Lyme Borreliosis Magyarországon előadás Budapesten

A Lyme Betegekért és Magyar Emberekért Családokért Alapítvány 2017. november 24-én rendezte meg a Lyme Borreliosis Magyarországon című előadást Budapesten, a helyszínt a Hunguest Hotel Platánus*** biztosította.
A 14:00 és 18:00 óra közötti előadást Dr. Esztó Klára bőrgyógyász, klinikai allergo-immunológus, Lyme-kór specialista tartotta.
A program célja a Lyme Borreliosis Magyarországon XXI. század új ismereteinek összefoglalása volt. 

A Lyme betegek diagnosztizálása, kezelése és élethelyzete Magyarországon című kérdőív eredményeinek ismertetése III.

„A LYME BETEGEK DIAGNOSZTIZÁLÁSA, KEZELÉSE ÉS ÉLETHELYZETE MAGYARORSZÁGON”
című kérdőíven alapuló kutatás eddigi eredményeinek ismertetése III. rész - A FÜL

A Lyme betegek diagnosztizálása, kezelése és élethelyzete Magyarországon című kérdőív eredményeinek ismertetése II.

„A LYME BETEGEK DIAGNOSZTIZÁLÁSA, KEZELÉSE ÉS ÉLETHELYZETE MAGYARORSZÁGON”
című kérdőíven alapuló kutatás eddigi eredményeinek ismertetése (121 válasz alapján). 

Eltitkolják a Lyme-kórt a munkahelyükön, nehogy kirúgják őket

Sokan tévesen azt hiszik, hogy a Lyme-kór emberről emberre terjed, emiatt félnek azoktól, akik ezzel a betegséggel küzdenek. Az érintettek közül ezért többségben vannak, akik nem merik felvállalni a Lyme-kórt a munkahelyükön, attól tartva, hogy kirúgják őket. Ha munkaképtelenné tesz valakit a Lyme-kór, akkor nem számíthat szociális ellátásra, leszázalékolásra, egyáltalán bármilyen jövedelemre. Hozzátartozói ápolási díjat sem kapnak - mondta Czikoráné Szabó Éva, a Lyme Betegekért és Magyar Emberekért Családokért Alapítvány elnöke.

               emmi color cmyk 6                emet logo szines jpeg