A Lyme betegek diagnosztizálása, kezelése és élethelyzete Magyarországon című kérdőív eredményeinek ismertetése II.

„A LYME BETEGEK DIAGNOSZTIZÁLÁSA, KEZELÉSE ÉS ÉLETHELYZETE MAGYARORSZÁGON”
című kérdőíven alapuló kutatás eddigi eredményeinek ismertetése (121 válasz alapján). 

Eltitkolják a Lyme-kórt a munkahelyükön, nehogy kirúgják őket

Sokan tévesen azt hiszik, hogy a Lyme-kór emberről emberre terjed, emiatt félnek azoktól, akik ezzel a betegséggel küzdenek. Az érintettek közül ezért többségben vannak, akik nem merik felvállalni a Lyme-kórt a munkahelyükön, attól tartva, hogy kirúgják őket. Ha munkaképtelenné tesz valakit a Lyme-kór, akkor nem számíthat szociális ellátásra, leszázalékolásra, egyáltalán bármilyen jövedelemre. Hozzátartozói ápolási díjat sem kapnak - mondta Czikoráné Szabó Éva, a Lyme Betegekért és Magyar Emberekért Családokért Alapítvány elnöke.

A Lyme betegek diagnosztizálása, kezelése és élethelyzete Magyarországon című kérdőív eredményeinek ismertetése I.

A Lyme betegek diagnosztizálása, kezelése és élethelyzete Magyarországon című kérdőív eredményeinek összegzését itt tudja letölteni (72 válasz alapján).

Interjú - Publio és a Rukkola adományozás

A Publio Kiadó (http://publio.hu/) és a Rukkola Könyvcserélde (http://www.rukkola.hu/) 3-3 könyvet, valamint tisztítószeres és tisztasági csomagot ajándékozott az Alapítványnak. Az ajándékok átadása során interjút készítettek az Alapítvány elnökével, amely az alábbi oldalon elovasható.

Kapcsolatok ápolása

Ha krónikus betegséggel küzdesz, kapcsolataid ápolása az egyik legnehezebb feladat. Bármilyen betegség - főleg egy hosszadalmas - mély hatást gyakorol nemcsak az érintett személyre, hanem barátaira, családjára, társára és még a kezelőorvosokra is.