LYME GENERÁCIÓ X - egy lépéssel a kullancsok előtt

Dr. Kapiller Zoltán a Magyar Kullancsszövetség Egyesület elnöke 2019. április 25-én LYME GENERÁCIÓ X - egy lépéssel a kullancsok előtt! címmel idén is megtartotta Sajtótájékoztatóját a Margitszigeti Víztoronynál.
Dr. Kapiller Zoltán István a Magyar Kullancsszövetség elnöke előadásában a kullancsfertőzés egyik gyakori kiváltó okáról, a szakszerűtlen eltávolításról beszélt. „A rejtett testtájak, melyeket előszeretettel keresnek fel a kullancsok, azaz hova lessünk kullancsvizit idején!”
Az előadók között volt Jäger Valéria, aki már másodszor is Lyme-beteg, a tájékozottság és a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet.
Czikoráné Szabó Éva a Lyme Betegekért és Magyar Emberekért Családokért Alapítvány elnöke az elmúlt 30 év személyes tapasztalatairól beszélt a Lyme-kórral kapcsolatban, valamint az LBMECSA eddigi munkáját mutatta be röviden.
Réder Kristóf - a Magyar Cserkészszövetség kommunikációs vezetője, a természetjárás, túrázás szeretetéről és veszélyeiről tartott előadást.
A rendezvényen Dr. Kapiller Zoltán a Magyar Kullancsszövetség elnöke a BIO-HERB Kft. által felajánlott nagy értékű szúnyog- és kullancs prevenciós ajándékcsomagot adott át a Magyar Cserkészszövetség részére, támogatva ezzel a Szövetség kullancsok és szúnyogok elleni preventív tevékenységét.
A sajtótájékoztató végén teszteltük együtt a margitszigeti kullancsokat, Dr. Kapiller Zoltán idén is megtartotta az immár hagyományos margitszigeti kullancsvadászatát.
A sajtótájékoztatóra történő eljutásban a szervezők, valamint a Paralimó volt segítségünkre.
               emmi color cmyk 6                emet logo szines jpeg