Kapcsolatok ápolása

ct fletcher Ha krónikus betegséggel küzdesz, kapcsolataid ápolása az egyik legnehezebb feladat. Bármilyen betegség - főleg egy hosszadalmas - mély hatást gyakorol nemcsak az érintett személyre, hanem barátaira, családjára, társára és még a kezelőorvosokra is.

Cikk folytatása

10 dolog, amit tudnod kell ha ismersz egy Lyme kórban szenvedőt

Szóval valakit ismersz ezzel a betegséggel. Ez lehet egy barát, egy családtag, a párod vagy csak egy távoli ismerős. Bárki is az, biztos van pár kérdésed. Vagy ha esetleg nincs is, de mégis szeretnéd egy picit jobban megérteni, mi a fene is van vele. Ez a bejegyzés emélhetőleg magyarázatul szolgál pár dologra. (Az alábbi pontok talán más krónikus betegségekre is igazak lehetnek.)

ELISPOT: új teszt a Lyme-kór kimutatására

A Lyme-betegséget okozó baktérium, a Borrelia burgdorferi kimutatását centrumunkban immár kétféle módszerrel is el tudjuk végezni. A legújabb, Magyarországon elsőként a mi intézetünkben elérhető teszt az aktív baktériumfertőzések kimutatására szolgál, és jóval megbízhatóbb eredményt ad, mint a hagyományosan alkalmazott szerológiai vizsgálat. Ha az Ön tünetei késői
stádiumú Lyme-betegségre utalnak, akkor mindenképp javasolt a hagyományos teszt elvégzése is, ezzel ugyanis azok a  ertőzések is kimutathatóak lehetnek, amelyek nem aktívak a vizsgálat időpontjában.

További cikkeink...